Adatvédelmi irányelvek

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ

A WWW.FELIXBUDAPEST.COM WEBOLDAL

VONATKOZÁSÁBAN

BEVEZETÉS

A jelen tájékoztató célja, hogy a Társaság, mint adatkezelő az érintetteket megfelelően tájékoztassa az adatkezelés lényeges körülményeiről és az érintett jogairól, valamint eleget tegyen a Rendelet 13. és 14. cikkeiben foglalt, információk rendelkezésre bocsátására vonatkozó kötelezettségeknek.

A jelen tájékoztató folyamatosan elérhető a Társaság weboldalán (www.felixbudapest.com) és azt kérésre a Társaság az érintetteknek közvetlenül is megküldi.

I. FEJEZET

AZ ADATKEZELŐ MEGNEVEZÉSE

E tájékoztatás kiadója, egyben az Adatkezelő:

Név: Vízház Gasztronómia Zrt.
Székhely: 1013 Budapest, Ybl Miklós tér 9.
Cégjegyzékszám: 01-10-049961
E-mail: info@felixbudapest.com
Telefonszám: +36-30-735-5041

képviseli: Bánkuty Tamás József vezérigazató
Weboldal: www.felixbudapest.com

a továbbiakban Társaság

II. FEJEZET

ADATFELDOLGOZÓK MEGNEVEZÉSE

Az adatfeldolgozó a jelen tájékoztató tekintetében az a jogi személy, amely a Társaság, mint adatkezelő nevében személyes adatokat kezel.

Az adatfeldolgozó Társaság általi igénybevételéhez nem kell az érintett előzetes beleegyezése, de szükséges a tájékoztatása. Ennek megfelelően a következő tájékoztatást adjuk a Társaság által kezelt adatok közreműködő adatfeldolgozókról:

Tárhelyszolgáltató:

Név: DUOSOL Bt.
Székhely: 1116 Budapest, Sáfrány utca 46.
E-mail cím: info@duosol.net
Telefonszám: +36-1-445-1361
Weboldala: duosol.net
Cégjegyzékszám: 01-06-777060
Adatkezelés nyilvántartási száma: NAIH-145831/2018.

III. FEJEZET

HOZZÁJÁRULÁSON ALAPULÓ ADATKEZELÉS – REGISZTRÁCIÓ

Az érintett hozzájárulása abban az esetben lehet az adatkezelés alapja, ha a személyes adatok adott célhoz kötött kezelésére sem szerződés teljesítése, sem jog jogi kötelezettség teljesítése vagy jogos érdek érvényesítése nem ad alapot.

Hozzájárulásnak minősül, ha az érintett a Társaság által üzemeltetett  www.felixbudapest.com internetes honlapon a regisztrál és ennek során bejelöli az erre vonatkozó négyzetet, valamint bármely egyéb olyan nyilatkozat vagy cselekedet is, amely az adott összefüggésben az érintett hozzájárulását személyes adatainak tervezett kezeléséhez egyértelműen jelzi. A hozzájárulás visszavonásának minősül amennyiben az érintett a regisztráció törlését kéri.

A hallgatás, az előre bejelölt négyzet vagy a nem cselekvés nem minősül hozzájárulásnak. 

A regisztráció alapján az érintett regisztráció során megadott alábbi adatai kezelhetőek:

  • teljes neve
  • az érintett által megadott cím
  • telefonszám
  • e-mail cím

A regisztráció feltétele a linkről elérhető jelen adatkezelési tájékoztató aktív jóváhagyása az érintett által.

A regisztráció során megadott adatok tekintetében az adatok címzettje a regisztrációk kezeléséért felelős munkavállaló.

A regisztráció során megadott adatok vonatkozásában az adatkezelés célja az, hogy a regisztrált felhasználót megadott adatait a jövőbeni rendelései esetén a pénztár oldalon automatikusan megjelenítsük, valamint az estleges törzsvásárlói  kedvezmény-rendszer működése

Az adatkezelés időtartama: két passzív év elteltével a regisztráció során megadott adatokat törlik. Az adatkezelést haladéktalanul meg kell szüntetni és az adatokat törölni kell amennyiben az érintett ezt kéri, vagy az adatai kezelésére vonatkozó hozzájárulását visszavonja.

A hozzájárulás az ugyanazon cél vagy célok érdekében végzett összes adatkezelési tevékenységre kiterjed. Ha az adatkezelés egyszerre több célt is szolgál, akkor a hozzájárulást az összes adatkezelési célra vonatkozóan meg kell adni.

A Társaságnál a hozzájárulás nem adható meg olyan írásbeli nyilatkozat keretében, mely más ügyekre is vonatkozik.

A Társaság nem köti szerződés megkötését, teljesítését olyan személyes adatok kezeléséhez való hozzájárulás megadásához, amelyek nem szükségesek a szerződés teljesítéséhez.

A honlapon regisztrált felhasználók személyes adatai a saját felhasználói profiljukban is tárolásra kerülnek így minden felhasználó megtekintheti, szerkesztheti vagy törölheti a személyes adatait bármikor (kivéve, hogy nem változtathatja meg a saját felhasználói nevét), továbbá az érintett a hozzájárulást bármilyen, a Társasággal e-mail útján közölt nyilatkozatban is visszavonhatja. 

A honlap rendszergazdái ezen információkat szintén megtekinthetik és szerkeszthetik.

Ha a személyes adat felvételére az érintett hozzájárulásával került sor, az adatkezelő a felvett adatokat törvény eltérő rendelkezésének hiányában a rá vonatkozó jogi kötelezettség teljesítése céljából további külön hozzájárulás nélkül is kezelheti.

IV. FEJEZET

ADATKEZELÉS A TÁRSASÁG WEBOLDALÁN

A Társaság által működtetett webáruházban történő vásárlás szerződéskötésnek minősül figyelemmel az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény 13/A.§-ára, és a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II. 26.) Korm. rendeletre is. Webáruházban történő vásárlás esetén az adatkezelés jogcíme a szerződés teljesítése.

A személyes adatok címzettjei, illetve a címzettek kategóriái: a Társaság ügyfélszolgálattal, rendelésfelétellel foglalkozó, valamint az rendelést összekészítő munkavállalói, továbbá kiszállítási feladatokat ellátó munkavállalói.

A webáruházban történő vásárlás során a megrendelés leadásának feltétele a linkről elérhető jelen adatkezelési tájékoztató aktív jóváhagyása az érintett által.

Tájékoztató sütik (cookies) alkalmazásáról

SÜTIK

Ha ellátogatunk a bejelentkezési oldalra, akkor átmeneti sütiket állítunk be annak érdekében, hogy megállapítsuk, hogy a böngésző elfogadja-e a sütiket. Ezek a sütik nem tartalmaznak személyes információt, és törlődnek, ahogy bezárjuk a böngészőt.

A honlapra történő bejelentkezéskor több sütit hozunk létre, amely elmenti a bejelentkezési információt és a szerkesztőfelület megjelenítési opcióit. A bejelentkezési sütik két napig érvényesek, a szerkesztőfelület megjelenítési opcióit tároló süti egy évig. Amennyiben az “Emlékezz rám” opciót bejelöljük, a bejelentkezés két hétig folytatódik. Kijelentkezéskor a bejelentkezési sütik eltávolításra kerülnek.

Amennyiben bejegyzést vagy oldalt szerkesztünk, egy újabb sütit tárol el a böngészőnk. Ez a süti nem tartalmaz személyes adatot, egyszerűen csak a bejegyzés azonosító számát tárolja, amelyet szerkesztettünk. Egy nap múlva jár le az érvényessége.

Analitikai sütik – Lásd “Analitika” bekezdés.

Barion sütik – Lásd “Barion kártyás fizetés”.

A WPML sütik segítségével azonosítja a látogató aktuális nyelvét, az utoljára meglátogatott nyelvet és a bejelentkezett felhasználók nyelvét.

A WooCommerce Multilingual a sütik használatával megérti a kosár adatait, amikor nyelveket használ a domainekben, és továbbítja az adatokat a domainek között.

A WooCommerce Multilingual a sütik használatával azonosítja az egyes ügyfelek megrendeléseinek nyelvét és pénznemét, valamint a WooCommerce által készített jelentések pénznemét. A WooCommerce Multilingual kibővíti ezeket a jelentéseket az árfolyaminformációk hozzáadásával.

MÁS HONLAPOKRÓL SZÁRMAZÓ BEÁGYAZOTT TARTALMAK

A honlapon elérhető bejegyzések külső forrásból származó beágyazott tartalmakat (pl. videók, képek, cikkek stb.) használhatnak. A külső forrásból származó beágyazott tartalmak pontosan úgy viselkednek, mintha meglátogattunk volna egy másik honlapot.

Ezek a webhelyek lehetséges, hogy adatot gyűjtenek a látogatókról, sütiket vagy harmadik féltől származó követőkódot használnak, figyelik a beágyazott tartalommal kapcsolatos felhasználói viselkedést, ha rendelkezünk felhasználói fiókkal és be vagyunk jelentkezve az oldalra.

ANALITIKA

Google Analytics cookie: A Google Analytics a Google elemző eszköze, amely abban segít a weboldalak és alkalmazások tulajdonosainak, hogy pontosabb képet kapjanak látogatóik tevékenységeiről. A szolgáltatás cookie-kat használhat, hogy információkat gyűjtsön és jelentést készítsen a weboldal használatára vonatkozó statisztikai adatokból anélkül, hogy egyénileg azonosítaná a látogatókat a Google számára. A Google Analytics által használt fő cookie a „__ga” cookie. A webhelyhasználati statisztikai adatokból készülő jelentések mellett a Google Analytics – az előbbiekben ismertetett néhány hirdetési cookie-val együtt – felhasználható arra is, hogy relevánsabb hirdetéseket jelenítsünk meg a Google-termékekben (például a Google Keresésben) és szerte az interneten.

Facebook Pixel cookie: A Facebook Pixel a Facebook elemző eszköze, amely abban segít a weboldalak és alkalmazások tulajdonosainak, hogy pontosabb képet kapjanak látogatóik tevékenységeiről és hirdetéseik hatékonyságáról. A szolgáltatás cookie-kat használhat, hogy információkat gyűjtsön és jelentést készítsen a weboldal használatára vonatkozó statisztikai adatokból.

WEBÁRUHÁZ

Vásárlóinktól adatokat gyűjtünk a webáruházban történő vásárlási folyamat során.

MIT GYŰJTÜNK ÉS TÁROLUNK

A weboldal látogatása során a következőket nyomon követjük:

  • Megtekintett termékek: ezt arra használjuk, hogy megjelenítsük a nemrég megtekintett termékeket
  • Földrajzi hely, IP cím és böngésző fajta: ezen adatokat arra használjuk, hogy megbecsüljük az adókat és a szállítást
  • Szállítási cím: ennek még az ajánlatkérés előtt kérjük kitöltését, annak érdekében például, hogy megbecsülhessük a szállítás díját vagy időtartamát és ezen adatokkal együtt küldhessük el ajánlatunkat!

Sütiket használunk, hogy megőrizzük a kosár tartalmát, amíg az oldalunkon böngészel.

Vásárláskor megkérjük vásárlóinkat, hogy a következő adatokat szolgáltassa: Név, számlázási cím, szállítási cím, email cím, telefonszám, kreditkártya/fizetési adatok és választható fiókadatok, mint felhasználónév és jelszó. A következő célokra használjuk fel ezeket az adatokat:

  • Információ küldése a vásárlói fiókról és rendelésről
  • Válaszadás a vásárló kérésére, a visszatérítést és a panaszt is beleértve
  • Fizetések lebonyolítása és a csalások megakadályozása
  • Rendelés teljesítése
  • Fiók beállítása a webáruházhoz
  • Minden jogi kötelezettségünknek eleget tesz (pl. adók számítása)
  • Üzletünk ajánlatainak fejlesztése
  • Kívánságra marketing üzeneteket küldünk

A felhasználók hozzászólásait és értékeléseit is megőrizzük.

A személyes adatok címzettjei, illetve a címzettek kategóriái: a Társaság rendelésfelétellel foglalkozó, valamint az rendelést összekészítő munkavállalói, továbbá kiszállítási feladatokat ellátó munkavállalói.

A személyes adatok kezelésének időtartama: Általánosságban addig tároljuk az adatokat, amennyi ideig azokra szükségünk van azokból a célokból kifolyólag, amiért gyűjtjük ezeket, amennyiben jogszabályi kötelezettség okán nem kötelező tovább tárolni. Például, a rendelési információkat 1 évig őrizzük számlázási és könyvelési célból. Ez magában foglalja a nevet, e-mail címet, számlázási és szállítási címet

A webáruházban történő vásárlás során a megrendelés leadásának feltétele a linkről elérhető jelen adatkezelési tájékoztató aktív jóváhagyása az érintett által.

BARION KÁRTYÁS FIZETÉS

Kártyás fizetés Barion rendszerén keresztül történik, melyhez a következő sütiket használja a fizetési modul az oldalon:

Barion cookie-k:

ba_vid: Célja a bankkártyás csalások kiszűrése az általad használt eszköz digitális ujjlenyomata és a böngészési szokásaid alapján. A cookie használata a csalók felismeréséhez szükséges. A cookie azt biztosítja, hogy a böngészési szokásaidból származó adatokról tudjuk, hogy egy felhasználtól származnak. Élettartama: utolsó frissüléstől számított 1,5 évig

ba_vid.xxx: Célja a bankkártyás csalások kiszűrése az általad használt eszköz digitális ujjlenyomata és a böngészési szokásaid alapján. A cookie azt biztosítja, hogy a böngészési szokásaidat követhessük két munkamenet között az adott honlapon. Ezeket az adatokat gyűjti: ba_vid, userhez kapcsolódó ID, amely a böngésző tulajdonságaiból összeállított hash, az alapján az első, a mostani és az utolsó látogatásod időbélyeged az adott honlapon, az aktuális munkamenet ID, harmadik feles cookiekhoz való engedély. Élettartama: utolsó frissüléstől számított 1,5 évig

ba_sid: Célja a bankkártyás csalások kiszűrése az általad használt eszköz digitális ujjlenyomata és a böngészési szokásaid alapján. A cookie azt biztosítja, hogy a munkamenetedet azonosítani tudjuk honlapokon átívelően. Élettartama: 30 perc

ba_sid.xxx: Célja a bankkártyás csalások kiszűrése az általad használt eszköz digitális ujjlenyomata és a böngészési szokásaid alapján. A cookie azt biztosítja, hogy a böngésződ munkamenetét (session) azonosítani tudjuk az adott honlapon belül. Élettartama: 30 perc

Nyereményjáték szervezésével kapcsolatos adatkezelés

A Társaság alkalmanként szerencsejátéknak nem minősülő nyereményjátékot szervez a mely az Adatkezelő Facebook oldalán érhető el.: https://www.facebook.com/

A nyereményjátékban való részvételnél személyes adat közlésére nem kerül sor, a részvételre a fenti V. Fejezet, I./ pont rendelkezései az irányadóak. A nyertessel az Adatkezelő nyereményjáték lebonyolításával foglalkozó munkavállalója veszi fel személyesen a kapcsolatot facebook-on keresztül és a nyerés tényének közlésével egy időben tájékoztatja az érintettet, hogy a nyeremény átvételére milyen módon jogosult.

A személyes adatok közlése és azok kezeléséhez való hozzájárulás minden esetben egy időben a hozzájáruló nyilatkozat kitöltésével történik az érintett adatkezelés körülményeire vonatkozó egyidejű tájékoztatásával.

A személyes adatok kezelésének célja: a nyeremény átadása nyereményjáték nyertesének.

Az adatkezelés jogalapja: az érintett hozzájárulása.

A személyes adatok címzettjei, illetve a címzettek kategóriái: a Társaság nyereményjáték lebonyolításával foglalkozó munkavállalója.

A személyes adatok tárolásának időtartama: a nyereményjátot követő év végéig.

V. FEJEZET

JOGI KÖTELEZETTSÉGEN ALAPULÓ ADATKEZELÉSEK

A jogi kötelezettség teljesítése jogcímén alapuló adatkezelés az érintett hozzájárulásától független, mivel az adatkezelést jogszabály határozta meg. Az érintettel az adatkezelés megkezdése előtt ez esetben közölni kell, hogy az adatkezelés kötelező, továbbá az érintettet az adatkezelés megkezdése előtt egyértelműen és részletesen tájékoztatni kell az adatai kezelésével kapcsolatos minden tényről, így különösen az adatkezelés céljáról és jogalapjáról, az adatkezelésre és az adatfeldolgozásra jogosult személyéről, az adatkezelés időtartamáról, arról, ha az érintett személyes adatait az adatkezelő a rá vonatkozó jogi kötelezettség alapján kezeli, illetve arról, hogy kik ismerhetik meg az adatokat. A tájékoztatásnak ki kell terjednie az érintett adatkezeléssel kapcsolatos jogaira és jogorvoslati lehetőségeire is. Kötelező adatkezelés esetén a tájékoztatás megtörténhet az előbbi információkat tartalmazó jogszabályi rendelkezésekre való utalás nyilvánosságra hozatalával is.

A személyes adatok tárolásának időtartama a jogalapot adó jogviszony megszűnését követő 8 év.

VI. FEJEZET

ÖSSZEFOGLALÓ TÁJÉKOZTATÁS AZ ÉRINTETT JOGAIRÓL

Az érintett megfelelő tájékoztatáshoz való joga

A Társaság a jelen általános adatkezelési tájékoztatóját a honlapján (www.felixbudapest.hu) folyamatosan elérhetővé teszi és az érintettnek külön kérésre egyedileg is megküldi. E tájékoztató célja, hogy az érintetteket nyilvánosan is elérhető formában az adatkezelés megkezdése előtt és annak folyamán is egyértelműen és részletesen tájékoztassa az adataik kezelésével kapcsolatos minden tényről, így különösen az adatkezelés céljáról és jogalapjáról, az adatkezelésre és az adatfeldolgozásra jogosult személyéről, az adatkezelés időtartamáról, arról, ha az érintett személyes adatait a Társaság milyen jogalapon kezeli, illetve arról, hogy kik ismerhetik meg az adatokat. A tájékoztatásnak ki kell terjednie az érintett adatkezeléssel kapcsolatos jogaira és jogorvoslati lehetőségeire is.

Előzetes tájékoztatáshoz való jog

Az érintett jogosult arra, hogy az adatkezeléssel összefüggő tényekről és információkról az adatkezelés megkezdését megelőzően tájékoztatást kapjon.

Az érintett hozzáférési joga

Az érintett jogosult arra, hogy a Társaságtól visszajelzést kapjon arra vonatkozóan, hogy személyes adatainak kezelése folyamatban van-e, és ha ilyen adatkezelés folyamatban van, jogosult arra, hogy a személyes adatokhoz és az adatkezeléshez kapcsolódó információkhoz hozzáférést kapjon.

A helyesbítéshez való jog

Az érintett jogosult arra, hogy kérésére az Adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül helyesbítse a rá vonatkozó pontatlan személyes adatokat. Figyelembe véve az adatkezelés célját, az érintett jogosult arra, hogy kérje a hiányos személyes adatok kiegészítését.

A törléshez való jog („az elfeledtetéshez való jog”)

Az érintett jogosult arra, hogy kérésére a Társaság indokolatlan késedelem nélkül törölje a rá vonatkozó személyes adatokat, ha

  1. a) a személyes adatokra már nincs szükség abból a célból, amelyből azokat gyűjtötték vagy más módon kezelték;
  2. b) az érintett visszavonja az adatkezelés alapját képező hozzájárulását, leiratkozik a hírlevélről és az adatkezelésnek nincs más jogalapja;
  3. c) az érintett tiltakozik az adatkezelése ellen, és nincs elsőbbséget élvező jogszerű ok az adatkezelésre;
  4. d) a személyes adatokat jogellenesen kezelték;
  5. e) a személyes adatokat a Társaságra alkalmazandó uniós vagy tagállami jogban előírt jogi kötelezettség teljesítéséhez törölni kell;
  6. f) a személyes adatok gyűjtésére az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások kínálásával kapcsolatosan került sor.

Az adatkezelés korlátozásához való jog

Az érintett jogosult arra, hogy kérésére az Adatkezelő korlátozza az adatkezelést ha

  1. a) az érintett vitatja a személyes adatok pontosságát, ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amely lehetővé teszi, hogy a Társaság ellenőrizze a személyes adatok pontosságát;
  2. b) az adatkezelés jogellenes, és az érintett ellenzi az adatok törlését, azonban ahelyett kéri azok felhasználásának korlátozását;
  3. c) a Társaságnak már nincs szüksége a személyes adatokra adatkezelés céljából, de az érintett igényli azokat jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez; vagy
  4. d) az érintett tiltakozott az adatkezelés ellen; ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amíg megállapításra nem kerül, hogy a Társaság jogos indokai elsőbbséget élveznek-e az érintett jogos indokaival szemben.

Az Adatkezelő minden olyan címzettet tájékoztat valamennyi helyesbítésről, törlésről vagy adatkezelés-korlátozásról, akivel, illetve amellyel a személyes adatot közölték, kivéve, ha ez lehetetlennek bizonyul, vagy aránytalanul nagy erőfeszítést igényel. Az érintettet kérésére a Társaság tájékoztatja e címzettekről.

A tiltakozáshoz való jog

Az érintett jogosult arra, hogy a saját helyzetével kapcsolatos okokból bármikor tiltakozzon személyes adatainak közérdekből vagy közhatalmi jogosítvány gyakorlásának keretében végzett feladat végrehajtásához szükséges, vagy az Adatkezelő vagy egy harmadik fél jogos érdekeinek érvényesítésén alapuló kezelése ellen. Ebben az esetben a Társaság a személyes adatokat nem kezelheti tovább, kivéve, ha bizonyítja, hogy az adatkezelést olyan kényszerítő erejű jogos okok indokolják, amelyek elsőbbséget élveznek az érintett érdekeivel, jogaival és szabadságaival szemben, vagy amelyek jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez kapcsolódnak.

Ha a személyes adatok kezelésére tudományos és történelmi kutatási célból vagy statisztikai célból kerül sor, az érintett jogosult arra, hogy a saját helyzetével kapcsolatos okokból tiltakozhasson a rá vonatkozó személyes adatok kezelése ellen, kivéve, ha az adatkezelésre közérdekű okból végzett feladat végrehajtása érdekében van szükség.

Korlátozások

A Társaságra vagy vele szerződéses kapcsolatban álló adatfeldolgozóra alkalmazandó uniós vagy tagállami jog jogalkotási intézkedésekkel korlátozhatja bizonyos, a Rendeletben meghatározott jogok és kötelezettségek hatályát az ott meghatározott okokból.

Az érintett tájékoztatása az adatvédelmi incidensről

Ha az adatvédelmi incidens valószínűsíthetően magas kockázattal jár a természetes személyek jogaira és szabadságaira nézve, a Társaság indokolatlan késedelem nélkül tájékoztatja az érintettet az adatvédelmi incidensről.

A tájékoztatásban világosan és közérthetően ismertetni kell az adatvédelmi incidens jellegét, és közölni kell annak lehetséges következményeit és az adatvédelmi incidens orvoslására tett vagy tervezett intézkedéseket, beleértve adott esetben az adatvédelmi incidensből eredő esetleges hátrányos következmények enyhítését célzó intézkedéseket.

Az érintett tájékoztatása mellőzhető, ha:

  1. a) a Társaság megfelelő technikai és szervezési védelmi intézkedéseket hajtott végre, és ezeket az intézkedéseket az adatvédelmi incidens által érintett adatok tekintetében alkalmazták, különösen azokat az intézkedéseket – mint például a titkosítás alkalmazása –, amelyek a személyes adatokhoz való hozzáférésre fel nem jogosított személyek számára értelmezhetetlenné teszik az adatokat;
  2. b) a Társaság az adatvédelmi incidenst követően olyan további intézkedéseket tett, amelyek biztosítják, hogy az érintett jogaira és szabadságaira jelentett magas kockázat a továbbiakban valószínűsíthetően nem valósul meg;
  3. c) a tájékoztatás aránytalan erőfeszítést tenne szükségessé; – ilyen esetekben az érintetteket nyilvánosan közzétett információk útján kell tájékoztatni, vagy olyan hasonló intézkedést kell hozni, amely biztosítja az érintettek hasonlóan hatékony tájékoztatását.

A felügyeleti hatóságnál történő panasztételhez való jog (hatósági jogorvoslathoz való jog)

Az érintett jogosult arra, hogy panaszt tegyen egy felügyeleti hatóságnál, ha megítélése szerint a rá vonatkozó személyes adatok kezelése megsérti a Rendelet szabályait.

Az érintett jogosult a hatékony bírósági jogorvoslatra a felügyeleti hatóság rá vonatkozó, jogilag kötelező erejű döntésével szemben, vagy ha a felügyeleti hatóság nem foglalkozik a panasszal, vagy három hónapon belül nem tájékoztatja az érintettet a benyújtott panasszal kapcsolatos eljárási fejleményekről vagy annak eredményéről.

a felügyeleti hatóság adatai:

Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság

http://naih.hu

Postacím: 1530 Budapest, Pf.: 5.

E-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu

Telefonszám: +36 (1) 391-1400

Az adatkezelővel vagy az adatfeldolgozóval szembeni hatékony bírósági jogorvoslathoz való jog

Minden érintett hatékony bírósági jogorvoslatra jogosult, ha megítélése szerint a személyes adatainak a Rendeletnek nem megfelelő kezelése következtében megsértették a jogait.

A) Rendelkezésre bocsátandó információk, ha a személyes adatokat az érintettől gyűjtik

  1. Ha az érintettre vonatkozó személyes adatokat az érintettől gyűjtik, a Társaság a személyes adatok megszerzésének időpontjában az érintett rendelkezésére bocsátja az alábbi információkat:
  2. a) az adatkezelőnek és az adatkezelő képviselőjének a kiléte és elérhetőségei az I. FEJEZET szerint;
  3. b) a Társaságnál adatvédelmi tisztviselőt kijelölésére a Rendelet 37. cikk (1) bekezdésével összhangban nem kerül sor;
  4. c) a személyes adatok tervezett kezelésének célja, valamint az adatkezelés jogalapja a jelen tájékoztatóban írtak szerint jogos érdeken alapuló adatkezelés esetén a jogos érdek megjelölésével;
  5. e) a gyűjtött személyes adatok címzettjei, illetve a címzettek kategóriái, ha van ilyen;
  6. f) annak ténye, hogy az Adatkezelő harmadik országba vagy nemzetközi szervezet részére nem kívánja továbbítani a személyes adatokat;
  7. g) a személyes adatok tárolásának időtartamáról, vagy az időtartam meghatározásának szempontjairól;
  8. h) az érintettnek joga van kérelmezni az adatkezelőtől a rá vonatkozó személyes adatokhoz való hozzáférést, azok helyesbítését, törlését vagy kezelésének korlátozását, és tiltakozhat az ilyen személyes adatok kezelése ellen, azonban az érintettet adathordozhatósághoz való jog nem illeti meg, mert a Társaság automatizált adatkezelést nem végez;
  9. i) az érintett hozzájárulásán alapuló adatkezelés esetén a hozzájárulást bármely időpontban visszavonhatja, amely nem érinti a visszavonás előtt a hozzájárulás alapján végrehajtott adatkezelés jogszerűségét;
  10. k) az érintettnek joga van felügyeleti hatósághoz címzett panasz benyújtásához;
  11. l) a személyes adat szolgáltatása jogszabályon vagy szerződéses kötelezettségen alapul vagy szerződés kötésének előfeltétele-e, valamint, hogy az érintett köteles-e a személyes adatokat megadni, továbbá, hogy milyen lehetséges következményeikkel járhat az adatszolgáltatás elmaradása;

m) a Társaság automatizált adatkezelést nem végez;

n) a Társaság a gyűjtésük céljától eltérő célból további adatkezelést nem kíván végezni;

B)  Rendelkezésre bocsátandó információk, ha a személyes adatokat nem az érintettől szerezték meg

  1. Ha a személyes adatokat nem az érintettől szerezték meg, az adatkezelő az érintett rendelkezésére bocsátja a következő információkat:
  2. a) az adatkezelőnek és az adatkezelő képviselőjének a kiléte és elérhetőségei a jelen tájékoztató I. fejezetében írtak szerint;
  3. b) a Társaságnál adatvédelmi tisztviselőt kijelölésére a Rendelet 37. cikk (1) bekezdésével összhangban nem kerül sor;
  4. c) a személyes adatok tervezett kezelésének célja, valamint az adatkezelés jogalapja a jelen tájékoztatóban írtak szerint jogos érdeken alapuló adatkezelés esetén a jogos érdek megjelölésével;
  5. d) az érintett személyes adatok kategóriái;
  6. e) a személyes adatok címzettjei, illetve a címzettek kategóriái, ha van ilyen;
  7. f) annak ténye, hogy az Adatkezelő harmadik országba vagy nemzetközi szervezet részére nem kívánja továbbítani a személyes adatokat;
  8. g) a személyes adatok tárolásának időtartamáról, vagy az időtartam meghatározásának szempontjairól;
  9. h) az érintettnek joga van ahhoz, hogy kérelmezze az adatkezelőtől a rá vonatkozó személyes adatokhoz való hozzáférést, azok helyesbítését, törlését vagy kezelésének korlátozását, és tiltakozhat a személyes adatok kezelése ellen, azonban az érintettet adathordozhatósághoz való jog nem illeti meg, mert a Társaság automatizált adatkezelést nem végez;
  10. i) az érintett hozzájárulásán alapuló adatkezelés esetén a hozzájárulást bármely időpontban visszavonhatja, amely nem érinti a visszavonás előtt a hozzájárulás alapján végrehajtott adatkezelés jogszerűségét;
  11. j) az érintettnek joga van felügyeleti hatósághoz címzett panasz benyújtásához;
  12. k) a személyes adatok forrása és adott esetben az, hogy az adatok nyilvánosan hozzáférhető forrásokból származnak-e;
  13. l) arról, hogy a Társaság automatizált adatkezelést nem végez;

 

  1. A Társaság a tájékoztatást az alábbiak szerint adja meg:
  2. a) a személyes adatok kezelésének konkrét körülményeit tekintetbe véve, a személyes adatok megszerzésétől számított észszerű határidőn, de legkésőbb egy hónapon belül;
  3. b) ha a személyes adatokat az érintettel való kapcsolattartás céljára használják, legalább az érintettel való első kapcsolatfelvétel alkalmával; vagy
  4. c) ha várhatóan más címzettel is közlik az adatokat, legkésőbb a személyes adatok első alkalommal való közlésekor.
  5. Ha a Társaság a személyes adatokon a megszerzésük céljától eltérő célból további adatkezelést kíván végezni, a további adatkezelést megelőzően tájékoztatnia kell az érintettet erről az eltérő célról és a fent említett minden releváns kiegészítő információról.
  6. Mellőzhető a fenti információk rendelkezésre bocsátása, ha és amilyen mértékben:
  7. a) az érintett már rendelkezik az információkkal;
  8. b) az információk rendelkezésre bocsátása lehetetlennek bizonyul, vagy aránytalanul nagy erőfeszítést igényelne, azonban ilyen esetekben az adatkezelőnek megfelelő intézkedéseket kell hoznia az érintett jogainak, szabadságainak és jogos érdekeinek védelme érdekében;
  9. c) az adat megszerzését vagy közlését kifejezetten előírja az adatkezelőre alkalmazandó uniós vagy tagállami jog, amely az érintett jogos érdekeinek védelmét szolgáló megfelelő intézkedésekről rendelkezik; vagy
  10. d) a személyes adatoknak valamely uniós vagy tagállami jogban előírt szakmai titoktartási kötelezettség alapján, ideértve a jogszabályon alapuló titoktartási kötelezettséget is, bizalmasnak kell maradnia.

VII. FEJEZET

AZ ÉRINTETT KÉRELMÉNEK ELŐTERJESZTÉSE,

 AZ ADATKEZELŐ INTÉZKEDÉSEI

Intézkedések az érintett kérelme alapján

A Társaság, mint adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül, de legkésőbb a kérelem beérkezésétől számított 8 napon belül tájékoztatja az érintettet a jogai gyakorlására irányuló kérelme nyomán hozott intézkedésekről.

Ha az érintett elektronikus úton nyújtotta be a kérelmet, a tájékoztatást lehetőség szerint elektronikus úton kell megadni, kivéve, ha az érintett azt másként kéri.

Ha a Társaságnak megalapozott kétségei vannak a kérelmet benyújtó természetes személy kilétével kapcsolatban, további, az érintett személyazonosságának megerősítéséhez szükséges információk nyújtását kérheti.

Vízház Gasztronómia Zrt.

 

1 AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS (EU) 2016/679 RENDELETÉNEK – (2016. április 27.) a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK rendelet hatályon kívül helyezéséről

X